Juventus richt vizier op Fitz-Jim

'Fitz-Jim speelt zich in de kijker bij Europese topclub, Ajax om de tafel'

Vandaag om 07:28
Laatste update: om 09:28

Kian Fitz-Jim staat in de belangstelling van Juventus. De middenvelder van Ajax, die onder de nieuwe trainer Francesco Farioli zijn doorbraak beleeft, zou zich in de kijker hebben gespeeld bij De Oude Dame, zo meldt De Telegraaf.

Volgens de krant ligt het in de lijn der verwachtingen dat Ajax eerst zelf in gesprek zal gaan met Fitz-Jim, om zijn huidige contract open te breken en te verlengen. De Amsterdammers weigeren vooralsnog immers een prijskaartje te hangen aan de jongeling. Ajax zal echter met een goed plan moeten komen om het jeugdproduct te overtuigen, schrijft het medium. Hoewel Farioli vertrouwen in Fitz-Jim heeft, zag hij Davy Klaassen tegen RKC Waalwijk de voorkeur krijgen.

Naast Juventus zouden nog meer clubs de situatie op de voet volgen. Sinds het Europa League-duel tegen Besiktas, waarin Fitz-Jim de openingsgoal maakte en een goede indruk maakte, zou de interesse zijn toegenomen. Dit seizoen beleeft Fitz-Jim zijn doorbraak in de Johan Cruijff ArenA. Een groot contrast met een jaar geleden, toen de spelmaker zich niet in de basis wist te spelen bij Excelsior, waar hij twaalf wedstrijden speelde. Ook speelde hij 103 wedstrijden voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.