Ronald de Boer legt zere plek van PSV bloot

De Boer legt zere plek van PSV bloot: 'Dat moet veel meer in de ploeg komen'

Vandaag om 19:46

PSV zal uit een ander vaatje moeten tappen, wil het succesvol zijn tegen Sporting Portugal. Dat meent Ziggo-analist Ronald de Boer, die in de voorbeschouwing op de het treffen met de Portugezen haarfijn uitlegt waar het tegen Juventus aan ontbrak. 

PSV opende het Champions League-seizoen twee weken terug in Turijn. Daar ging de ploeg van trainer Peter Bosz vrij kansloos met 3-1 onderuit. Wat moet er dinsdagavond tegen Sporting beter? "De urgentie, de bereidheid om ten koste van alles een aanval te verijdelen", begint De Boer in de studio van Ziggo Sport. 

De oud-speler van Ajax en voormalig international van het Nederlands elftal komt vervolgens met een reeks voorbeelden, waarin volgens hem telkens het gebrek aan 'urgentie' aan bod komt. Te zien is hoe Joey Veerman slap een duel aangaat, en Johan Bakayoko zonder volle overtuiging meeverdedigt. "Misschien kom je hier in de Eredivisie mee weg, maar dit soort spelers (van Juventus, red.) kunnen uit het niets gevaar stichten."

"Die urgentie moet veel meer in de ploeg komen", hamert De Boer. "Je kan niet gokken. Ik deed dat vroeger ook wel eens. Zo van: ah, die bal komt er niet. Op topniveau komt die bal er wel. Geen vertwijfeling. Als is de kans maar twee procent dat de bal komt, je moet nog steeds lopen."