Mauro Junior uit twijfels over kwaliteit van PSV-selectie

Ervaren PSV'er uit zorgen over selectie: 'Kwaliteit dit seizoen een beetje minder'

Vandaag om 19:14
Laatste update: om 19:25

Mauro Júnior heeft in aanloop naar het Champions League-duel met Sporting Portugal zijn twijfels geuit over de selectie van PSV. De multi-inzetbare Braziliaan merkt op dat de kwaliteit van de spelersgroep dit seizoen 'een beetje minder' is dan afgelopen jaar, toen de Eindhovenaren zich met een straatlengte voorsprong tot kampioen kroonden. 

"Bij iedere training van vorig seizoen, met de manier van werken van de trainer, was iedereen heel erg scherp", vertelt Mauro voor de camera van Ziggo Sport. Nu voelt het anders aan, is de linkspoot eerlijk. "Dit seizoen heb ik het gevoel dat de kwaliteit van de spelers en de spelersgroep een beetje minder is dan afgelopen seizoen."

Vertrouwen dat het niveau van vorig jaar dit seizoen opnieuw aangetikt kan worden, heeft de 25-jarige Braziliaan wel. "We zijn goed op weg. We zijn ons aan het verbeteren, dat is het belangrijkste."

"We missen veel spelers van het afgelopen seizoen", vervolgt Mauro. Daarmee doelt hij ongetwijfeld op spelers als Jordan Teze en landgenoot André Ramalho. Zij vertrokken naar respectievelijk AS Monaco en Corinthians. Ook Patrick van Aanholt is er niet meer bij in Eindhoven. "Ik denk dat de spelers die hier vorig jaar waren, van hoog niveau waren", besluit hij.