'Moordenaar Sporting wil klauwen tonen tegen PSV'

'De Leeuwen willen klauwen laten zien tegen Nederlandse tweelingbroer PSV'

Vandaag om 16:45

Sporting Portugal wordt in eigen land als lichte favoriet gezien voor de Champions League-clash met PSV. Toch zijn de Portugese media beducht voor de Eindhovense formatie, die veel gelijkenissen zou vertonen met Os Leões.

Zo kopt A Bola dat 'de Leeuwen hun klauwen willen laten zien tegen de Nederlandse tweelingbroer.' Daarmee doelt de krant op het feit dat zowel Sporting als PSV regerend kampioen en dit seizoen voorlopig foutloos is. Beide teams scoorden bovendien 25 keer in de eerste zeven competitieduels. 'De aanvallen van de tweelingbroers zijn verwoestend met gemiddeld 3,5 goals per wedstrijd', luidt het oordeel.

'Het is in de verdediging waar het eerste verschil tussen de clubs wordt gevonden', vervolgt A Bola. 'De Portugezen hebben twee goals geïncasseerd, PSV vier. Er is nog een verschil: Sporting begon wel goed in de nieuwe Champions League met een zege op Lille. Hoewel het hoofddoel van Sporting een tweede kampioenschap is, willen de leeuwen het zeker goed doen in Europa en daarom is het essentieel om hun kracht te laten zien in Eindhoven.'

Jornal de Notícias slijpt alvast de messen. 'De Leeuw van het seizoen 2024/25 is een meedogenloze moordenaar, die zijn winnende DNA wil behouden en de geschiedenis wil uitdagen.' Met die laatste opmerking verwijst de krant naar de balans van Sporting tegen Nederlandse clubs. In 2009 boekte de topclub uit Lissabon de laatste zege, tegen sc Heerenveen. Vervolgens ging het mis tegen PSV in 2019 (3-2) en tegen Ajax in 2021 (4-2).

Sporting-coach Rúben Amorim vestigt zijn hoop in ieder geval op topschutter Viktor Gyökeres. Hij wordt aan de aftrap verwacht in het Philips Stadion. De clash tussen de Eredivisie- en Portugese kampioen begint om 21.00 uur.