Derksen wijst ideale trainer voor Ajax aan

Derksen wijst 'ideale trainer' voor Ajax aan: 'Haalt overal goede resultaten'

30 september om 22:03

Ron Jans was de perfecte kandidaat geweest om Ajax te leiden, zo meent Johan Derksen in Vandaag Inside. Volgens de oud-voetballer zijn er buiten Arne Slot en Peter Bosz maar weinig trainers die iets extra's brengen, maar Derksen ziet Jans als uitzondering.

Derksen is niet gecharmeerd van Francesco Farioli en had liever een andere trainer aan het roer gezien bij Ajax. "Als je nu naar Ron Jans kijkt bij FC Utrecht… dat was toch ook een ideale man geweest om deze jaren bij Ajax te overbruggen, in een nieuwe opbouw. Kijk, Slot die brengt iets extra's. Dat is te zien, want met die Deen (Brian Priske, red.) is er meteen niets meer van over. Ik denk dat Peter Bosz ook iets extra's brengt, want bij Ajax heeft hij het goed gedaan en ook de finale (van de Europa League, red.) gehaald."

"Maar dat geldt eigenlijk ook voor Ron Jans. Die haalt bij ieder lullig clubje toch goede resultaten. En de rest van die trainers is allemaal net zo goed als hun spelers." Valentijn Driessen is het met zijn tafelgenoot eens. "Toen Jans kwam stonden ze laatste, nu staan ze tweede", aldus de journalist, die bijval krijgt van René van der Gijp. "Toen zag ik ze spelen, dat was niet om aan te koekeloeren."