Feyenoord-trainer Priske haalt inspiratie uit Ronaldo

Priske: 'Hij is de beste professional, verschrikkelijk als mensen hem afzeiken'

Vandaag om 12:41
Laatste update: om 13:50

Feyenoord-trainer Brian Priske haalt veel inspiratie uit Cristiano Ronaldo. Voor de oefenmeester geldt de Portugese aanvaller als 'hét voorbeeld' voor iedere voetballer. Hij vindt Ronaldo op meerdere vlakken de beste speler van de wereld.

Priske verkiest Ronaldo boven Lionel Messi, maar wat zegt dit over de Deen als persoon? "Dat Cristiano voor mij hét voorbeeld is voor iedere speler", vertelt Priske aan Voetbal International. "Hij is 39, maar nog zo fit, zo gedreven, zo hongerig… Als de beste ter wereld zo is, waarom kost het normale voetballers dan soms zo veel moeite het beste uit zichzelf te halen?"

Bij zijn clubs probeert Priske zijn spelers ook hiervan te overtuigen. "Ze hebben alles hier bij Feyenoord, een prachtig trainingscomplex, topvelden, de gym is top of the bill, de chefs maken hier het beste en lekkerste eten, ze hebben echt alles! Maar dan komt het aan op jezelf", legt de trainer uit. "Ronaldo is niet de beste van de wereld geworden op basis van zijn talent, maar omdat hij de beste professional ter wereld is. Daarom vind ik het verschrikkelijk als mensen hem afzeiken."

Voor Priske is Ronaldo de beste speler die de wereld ooit heeft gezien. "Hij inspireert me. Je krijgt in voetbal niets cadeau, je moet ervoor werken", stelt de Deen. "Ik kan ook makkelijk, als ik wil, om acht uur komen binnenlopen bij de club en om drie uur in de middag weer naar huis gaan. Maar op die manier denk ik niet dat ik hier zal slagen. In de fase waarin we nu zitten met Feyenoord, moet ik a leader by example zijn. Ik geloof dat je uiteindelijk krijgt wat je verdient."