Moeizame invalbeurt Memphis gaat viral, kritiek zwelt aan in Brazilië

Moeizame invalbeurt Memphis gaat viral, kritiek zwelt aan in Brazilië: 'James 2.0'

Vandaag om 19:38

Memphis Depay ligt een maand na zijn geruchtmakende verhuizing naar Brazilië onder vuur. Supporters van Corinthians zijn niet te spreken over de inbreng van de Nederlander, wiens 'hoogtepunten' tegen São Paulo viral gaan.

Memphis kwam zondagavond na een uur binnen de lijnen en kon de nederlaag van Corinthians (3-1) niet voorkomen. Een compilatie van zijn mindere acties tegen São Paulo is inmiddels miljoenen keren bekeken en daar komt de 98-voudig international niet goed uit.

Tekst gaat verder onder de video

Ook in de comments onder de laatste Instagram-posts van Memphis klinkt er de nodige negativiteit. Zo wordt de grootverdiener van het Braziliaanse voetbal vergeleken met James Rodriguez, die er vorig jaar weinig van bakte bij São Paulo. 'James 2.0', luidt een reactie. En een ander: 'Te veel media, te weinig voetbal.'

Veel supporters van Corinthians vragen meer energie van Memphis, die zondag zijn derde wedstrijd speelde voor zijn nieuwe club. In totaal kwam hij nog geen negentig minuten in actie. De dertigjarige spits scoorde ook nog niet, maar gaf al wel een assist. Ondanks het verlies bij São Paulo, lijkt degradatiekandidaat Corinthians wel de weg naar boven te hebben ingezet.