Gaaei voelt zich goed onder Ajax-trainer Farioli

Opmerkelijke Ajax-onthulling: 'Vorig seizoen trainden we niet op verdedigen'

6 september om 17:34

Anton Gaaei voelt zich op zijn plek bij Ajax onder leiding van Francesco Farioli. De Deen is lovend over de Italiaanse oefenmeester, die bij de Amsterdammers hamert op de defensieve organisatie.

"Ik heb een goede start gehad met de nieuwe trainer", begint Gaaei in gesprek met Flashscore. "Ik heb genoeg speeltijd gekregen en onze nieuwe coach lijkt echt goed, zowel tactisch als qua teammanagement."

Onder Farioli is de defensie van Ajax zichtbaar verbeterd ten opzichte van een jaar geleden. "Vorig seizoen trainden we helemaal niet op verdedigen, maar dat doen we nu wel", stelt Gaaei. "We trainen vaak op structuur en bekijken veel video's. Onze coach communiceert veel en als er iets is wat je niet begrijpt, dan lossen we dat snel op."

Gaaei heeft veel vertrouwen in Farioli, die in korte tijd een uitstekende indruk heeft achtergelaten op de vleugelverdediger. "Hij is op tactisch vlak de beste coach die ik heb gehad", is Gaaei duidelijk. "Ik voel me op mijn gemak bij een duidelijke trainer die zegt wat hij verwacht. Hij heeft vertrouwen in me, iets waar ik vorig seizoen veel gebrek aan had."

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!