Van der Gijp over Ajax-back Gaaei

Gaaei met de grond gelijk gemaakt: 'Kan er echt helemaal niets van'

20 augustus om 06:30
Laatste update: 19 augustus om 21:24

René van der Gijp is op zijn zachtst gezegd niet onder de indruk van Anton Gaaei. In de podcast KieftJansenEgmondGijp maakt de oud-voetballer duidelijk dat hij vindt dat de Deen 'er helemaal niets van kan'.

Gaaei beleefde donderdag een droomavond door tot twee keer toe zijn strafschop te benutten, waarvan er één de beslissende was. De hosanna rondom zijn persoon was van korte duur. Tegen NAC Breda (2-1) ging de Deen meerdere keren de fout in, zag ook Van der Gijp. "Even serieus, die rechtsback kan er echt niks van. Die kan er echt helemaal niks van", klinkt het in de podcast KieftJansenEgmondGijp.

"Die gaf gisteren een paar ballen weg",  vervolgt Van der Gijp. "En het lullige is dat de trainer nog stond te klappen." Wim Kieft moet lachen om de pittige uitspraken van de oud-voetballer. "Toch hoorde ik iemand op tv zeggen: Je zal zien dat dit zijn seizoen wordt", aldus de oud-spits.

Na de verliespartij tegen NAC kreeg Gaaei de nodige kritiek op zijn manier van verdedigen bij de 2-1 van de Bredanaars. Francesco Farioli erkende dat de Deen meer had moeten doen. Ook Karim El Ahmadi en Kenneth Perez waren kritisch op de back.