Bergwijn sneert naar Koeman

Bergwijn bijt van zich af na sterk debuut: 'Eerst komen kijken, dan pas praten'

16 september om 07:14

Steven Bergwijn heeft na zijn debuut voor Al-Ittihad nogmaals uitgehaald naar Ronald Koeman. De aanvaller was goed voor twee assists in de 7-1 zege op Al-Wehda. Bergwijn maakt duidelijk dat er niets mis is met het niveau van de Saudische competitie.

Na zijn overstap van Ajax naar Al-Ittihad liet Koeman op de persconferentie van het Nederlands elftal weten dat er geen plek meer is voor Bergwijn. De bondscoach ziet het niet als een sportieve stap en volgens hem had de aanvaller beter bij Ajax kunnen blijven. Bergwijn reageerde later dat hij zich niet meer beschikbaar stelt voor Oranje zolang Koeman bondscoach is.

De aanvaller kreeg na afloop van de wedstrijd de vraag wat hij vindt van het feit dat hij niet meer in beeld is bij het Nederlands elftal, omdat het niveau van de Saudische competitie niet voldoet aan de standaard. "Dat denken ze daar", aldus Bergwijn, geciteerd door ESPN. "Misschien dat ze eerst moeten komen kijken en dan pas praten." Of het beeld van de competitie na zijn debuut is veranderd, durft de linksbuiten niet te zeggen. "Dat moeten we afwachten."

Bergwijn speelde in de Premier League voor Tottenham Hotspur en in de Eredivisie voor PSV en Ajax, maar de fans van zijn nieuwe club maakten indruk op de aanvaller. "Wat Al-Ittihad-fans doen is gekkenwerk. Ze juichen serieus 90 minuten. Ittihad-fans, bedankt voor het warme welkom. Ik voel me hier thuis. Bedankt dat jullie me opnemen in jullie familie. Voordat ik kwam, probeerde ik naar de liedjes te luisteren. Ik begrijp de taal niet, maar ik kijk op YouTube naar de fans en dat is geweldig."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!