Van Hooijdonk noemt opvallende favoriet voor tweede plaats: 'Weinig wijzigingen'

Van Hooijdonk noemt opvallende favoriet voor tweede plaats: 'Weinig wijzigingen'

16 september om 08:30
Laatste update: 16 september om 08:30

Pierre van Hooijdonk ziet AZ als favoriet voor de tweede plaats in de Eredivisie dit seizoen, zo meent hij bij Studio Voetbal, nadat Arno Vermeulen aangeeft dat de teams onder PSV verder nog weinig indruk maken. Jordy Clasie, aanvoerder van AZ, geeft aan tafel aan zich nog niet te willen wagen aan een concrete doelstelling.

"Maar plaats 2 ligt toch gewoon vrij, jongens?" stelt Arno Vermeulen. "Als er bij PSV geen gekke dingen gebeuren worden ze kampioen, maar kijk eens wat er verder in de competitie zit. AZ heeft nog niet tegen topclubs gespeeld, maar ze moeten als doelstelling toch dat Champions League-ticket hebben? Feyenoord is minder dan vorig jaar, Twente heeft zijn struggles. Voor AZ of zelfs outsider Utrecht zijn er mooie dingen op te halen dit jaar."

Clasie wil echter nog niet te hard van stapel lopen. "In de afgelopen jaren staken Feyenoord en PSV er ver bovenuit. Dat is nu anders, maar het is heel vroeg en vorig jaar begonnen we ook goed, toen kregen we ook een grote terugval. Laten wij als AZ gewoon rustig blijven, hard blijven werken en van wedstrijd naar wedstrijd leven. Als andere clubs veel punten morsen, moeten wij zorgen dat wij ze wel pakken."

"Julie hebben ook niet zoveel wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. Dat zie je bij Feyenoord nu wel, en Ajax heeft daar vorig seizoen last van gehad", meent Van Hooijdonk, die de Alkmaarders als favoriet ziet voor de tweede plaats.