Kwakman positief over transferwindow Ajax

Kwakman ziet perspectief bij Ajax: 'Je bent van een zooitje ballast af'

4 september om 15:52

Kees Kwakman is te spreken over de transferwindow van Ajax. In Tekengeld geeft de analist aan dat de Amsterdammers enkele echte versterkingen binnen hebben gehaald en dat er ook met uitgaande transfers veel is opgelost.

"Ze hebben drie spelers gehaald die normaal gesproken, als ze fit zijn, een meerwaarde moeten zijn voor Ajax", verwijst Kwakman naar Wout Weghorst, Bertrand Traoré en Daniele Rugani. "Ze zijn fitter, ze spelen meer met een idee. Je bent van een zooitje ballast af, om het zo maar te zeggen. Van een hoop spelers waar ze van af wilden."

"Ik denk dat ze al met al wel tevreden mogen zijn", vervolgt de analist. "Je kan niet in één keer alles kwijtraken. Presentator Milan van Dongen oppert dat de Amsterdammers Chuba Akpom wel van de hand hadden moeten doen. Daar kan Kwakman zich in vinden. "Met drie spitsen... dat kan mogelijk wel een dingetje worden", aldus de voormalig voetballer. Naar verluidt vertrekt Akpom mogelijk alsnog. Panathinaikos zou interesse hebben in de Engelsman, volgens het Griekse Sport24.

#DoneDeal Recap na Deadline Day: alles over Bergwijn en Ajax, de geklapte transfer bij Feyenoord, PSV en nog veel meer!