Alternatieven voor geklapte Sulemana-deal

Ajax loopt Sulemana definitief mis: vier transfervrije opties als alternatief

4 september om 21:20
Laatste update: 4 september om 21:20

De veelbesproken transfer van Kamaldeen Sulemana naar Ajax is woensdagavond geklapt. ESPN meldt dat Ajax de opties onderzoekt om zich toch nog te versterken met een transfervrije speler. Welke buitenkansjes liggen voor het oprapen? VoetbalPrimeur zet ze op een rij.

Door de verkoop van Steven Bergwijn aan Al Ittihad en de verhuur van Carlos Forbs heeft Ajax enkel Mika Godts voor de linksbuitenpositie. Sulemana had Bergwijn moeten vervangen, al is die deal niet doorgegaan wegens het te laat indienen van het papierwerk. "Er zijn clubloze spelers die, soms met heel veel talent en kwaliteit, toch niet onder contract staan bij een club. Daar zijn wij nu naar aan het kijken. Misschien zit daar toch nog wat bij", zei technisch directeur Alex Kroes recent.

Memphis Depay
Nog altijd heeft Memphis na zijn vertrek bij Atlético Madrid geen nieuwe club gevonden. De dertigjarige aanvaller wil actief blijven in de grootste competitites van Europa en heeft meermaals aangegeven een terugkeer in de Eredivisie niet te zien zitten. Toch moet Memphis, nu het 4 september is, mogelijk concessies doen. Naar verluidt kan de aanvaller naar Corinthians en Saudi-Arabië, al zal Memphis daar ook niet om staan te springen.

Een move van Memphis naar Ajax zou wel betekenen dat de aanvaller gehaald wordt als linksbuiten, óf dat trainer Francesco Farioli van systeem moet veranderen. De spitspositie is namelijk al overvol, met Brian Brobbey, Wout Weghorst en Chuba Akpom.

Hakim Ziyech
Hij is geen linksbuiten, wel zullen veel fans Ziyech met open armen ontvangen. De 31-jarige spelmaker wil weg bij Galatasaray en stuurt aan op een contractontbinding. Volgens Turkse media zou Ziyech al gesprekken voeren met Qatarese clubs, waaronder Al Gharafa SC. Olympiakos en clubs uit Saudi-Arabië hebben Ziyech ook in het vizier. Wat weerhoudt Ajax ervan om opnieuw met de publiekslieveling in zee te gaan?

Ivan Perisic
Met 134 interlands voor Kroatië en 254 wedstrijden voor Internazionale is Perisic misschien wel de grootste nog actieve speler die zonder club zit. De 35-jarige linksbuiten is clubloos na zijn vertrek bij zijn jeugdliefde Hajduk Split. Perisic onderhandelde tot voor kort nog met verschillende clubs uit de Serie A, al liep dat op niets uit. Mogelijk kan hij de vacature bij Ajax invullen.

Ivan Cavaleiro
Cavaleiro (30) heeft er al een hele voetbalreis opzitten. Het jeugdproduct van Benfica speelde voor O Glorioso, Deportivo La Coruña, AS Monaco, Wolverhampton Wanderers, Fulham, Alanyaspor en Lille OSC. Laatstgenoemde club ging eerder deze zomer na één seizoen niet met hem verder. De tweevoudig international van Portugal is geen goalgetter, wel bewees hij overal waar hij speelde van waarde te kunnen zijn.