'Bergwijn wil stap maken, Ajax en Al-Ittihad bijna akkoord'

VI: Bergwijn wil transfer naar Saudi-Arabië maken, Ajax nadert akkoord met topclub

2 september om 16:14
Laatste update: 2 september om 16:30

Steven Bergwijn wil de overstap naar Al-Ittihad maken. Ondertussen naderen de Saudische topclub en Ajax een akkoord. Dat meldt Voetbal International

Op de laatste dag van de transfermarkt krijgt Ajax hoogstwaarschijnlijk toch te maken met een vertrek. De Amsterdammers naderen een akkoord met het Saudische Al-Ittihad over Bergwijn. De aanvaller gaat naar verluidt om en nabij de 22 miljoen euro exclusief twee miljoen euro aan bonussen opleveren. Bergwijn wil de stap naar Saudi-Arabië maken, maar moet nog wel op tijd medisch gekeurd worden. Al met al ziet de deal er vooralsnog 'positief uit'. 

Ajax wil voor het vertrek van Bergwijn eerst nog een vervanger halen. De transfersom biedt technisch directeur Alex Kroes in ieder geval de mogelijkheid om de transfermarkt op te gaan. 'Geld is er nu, maar tijd minder', klinkt het. Maandagavond 23.59 uur sluit de transfermarkt in Nederland. De Amsterdammers zullen dus haast moeten maken om nog een vervanger aan te trekken.

Kamaldeen Sulemana lijkt die vervanger te worden volgens Fabrizio Romano. De doorgaans goed geïnformeerde transferspecialist meldt dat Ajax een akkoord heeft bereikt met Southampton over een huurdeal met optie tot koop. De gesprekken over de persoonlijke eisen van de Ghanees zijn nog gaande. Als Bergwijn daadwerkelijk vertrekt, is de kans groot dat Sulemana naar Amsterdam komt. 

Bergwijn heeft nog een contract tot medio 2027 bij Ajax. In 2021 kwam de aanvaller voor een recordbedrag van 31,25 miljoen euro over van Tottenham Hotspur. De Amsterdammers lijken op deze manier een grote deel van die som terug te krijgen voor de jeugdexponent. 

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!