'Ajax kan Bergwijn verkopen aan Saudische club'

Enorme transfertwist in Amsterdam: 'Ajax kan Bergwijn toch nog verkopen'

2 september om 15:11
Laatste update: 2 september om 15:37

Groot transfernieuws uit Amsterdam: Ajax neemt mogelijk toch nog afscheid van Steven Bergwijn. Het Saudische Al Ittihad is de afgelopen uren concreet geworden voor de 26-jarige aanvaller, meldt Voetbal International.

Het is een enorme transfertwist, nadat technisch directeur Alex Kroes eerder op de dag - tot zijn spijt - nog een rustige Deadline Day aankondigde. Al Ittihad trekt nu echter aan Bergwijn, weet VI. Ajax lijkt alleen mee te willen werken als het nog een vervanger kan halen. Daarbij is haast geboden: de transfermarkt in Nederland sluit maandag om 23.59 uur.

Ajax liet vorige week al Carlos Forbs naar Wolverhampton Wanderers vertrekken. Daardoor is Mika Godts, naast Bergwijn, de enige andere linksbuiten in de selectie van coach Francesco Farioli. Het vertrek van Bergwijn kan de Amsterdammers echter de financiële ruimte bieden om zich ook nog op andere posities te versterken. De 35-voudig international is zoals bekend één van de absolute grootverdieners in de Johan Cruijff Arena. Onder meer een middenvelder staat nog op het wensenlijstje.

Bergwijn kwam in de zomer van 2022 met hoge verwachtingen over van Tottenham Hotspur. Ajax betaalde liefst 31 miljoen euro voor de aanvaller, die de laatste jaren echter deelde in de malaise. Eerder deze zomer leek hij voor zo'n 25 miljoen euro weg te mogen. Hoeveel Ajax nu nog voor hem hoopt te ontvangen, is niet duidelijk. Zijn contract loopt nog door tot medio 2027.

Overigens is Bergwijn niet de enige optie voor Al Ittihad. De Saudiërs azen ook op de Braziliaan Galeno van FC Porto. De Portugese club zit echter hoog in de boom en vraagt vijftig miljoen euro. Het zal snel duidelijk moeten worden, wie de voorkeur geniet bij de club van Karim Benzema en N'Golo Kanté.

#DoneDeal op Deadline Day: alles over Feyenoord, Ajax, PSV en nog veel meer!