Rugani openhartig na Ajax-debuut

Ajax-aanwinst openhartig na debuut: 'Mensen weten niet wat ik heb meegemaakt'

30 augustus om 16:03

Daniele Rugani is opgelucht en dankbaar na zijn debuut voor Ajax donderdagavond in de Europa League, vertelt hij op Instagram. De Italiaan blikt terug op een moeilijke tijd die hij achter de rug heeft.

'Eindelijk weer op het veld! Ik ben heel blij met dit debuut en de kwalificatie voor de Europa League, die we dankzij een geweldige teamprestatie hebben behaald. De afgelopen maanden heb ik niet veel gesproken en niet veel mensen weten wat ik heb doorgemaakt: blessures, revalidatie en moeilijke momenten. Het waren zware weken voor mij', vertelt Rugani op zijn Instagram-account.

De Italiaanse centrumverdediger wordt door Ajax één seizoen gehuurd van Juventus, waar hij nooit écht een vaste basisplaats wist af te dwingen. De dertigjarige Rugani is enorm blij dat Ajax hem vertrouwen geeft. 'Nu is het echt geweldig om hier te zijn en mijzelf weer een voetballer te voelen. Bedankt voor deze geweldige kans. Ik zal hard werken om mijn conditie te verbeteren, om klaar te zijn voor de vele wedstrijden die komen gaan', besluit hij.

Rugani zal in het hart van de defensie naar alle waarschijnlijkheid de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Youri Baas, Dies Janse en Ahmetcan Kaplan. Josip Sutalo lijkt voorlopig onbetwist door zijn sterke prestaties.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Daniele Rugani (@daniruga)