'Ajax ontvangt nieuw bod van Wolves op Forbs'

'Ajax ontvangt nieuw bod uit Premier League en kan Forbs alsnog verkopen'

30 augustus om 15:13
Laatste update: 30 augustus om 16:23

Ajax mag nog steeds hopen op een vertrek van Carlos Forbs. Wolverhampton Wanderers werkt koortsachtig aan de komst van de Portugese aanvaller, meldt The Athletic.

Forbs staat hoog op de lijst bij Wolves, dat ruim twintig miljoen euro gaat betalen voor Fluminense-middenvelder André en dan wil doorschakelen naar de twintigjarige aanvaller van Ajax. De Amsterdammers hebben vrijdag een 'fresh proposal' ontvangen uit Engeland. De tijd begint te dringen: vrijdagavond om 23.59 uur sluit de transfermarkt in Engeland.

The Athletic meldt niet hoe hoog het Wolves-bod ligt, maar Ajax wil Forbs naar verluidt meer dan vijftien miljoen euro incasseren. Een akkoord wordt sowieso gecompliceerd, klinkt het, omdat het transferbudget van de Premier League-club 'extremely limited' zou zijn door de financiële regels in de Premier League. Wel heeft Wolves uitzicht op een exit van Daniel Podence, die op weg is naar het Saudische Al Shabab.

Olympique Lyon bracht onlangs een bod van vijftien miljoen euro uit op Forbs, maar de Franse club is ook bezig met Galatasaray-aanvaller Wilfried Zaha. 'Vanuit de omgeving van de speler klinkt het dat de bal nu bij Forbs ligt', schrijft Voetbal International. Mogelijk ontstaat er na zijn vertrek ruimte voor Hakim Ziyech in Amsterdam.

Forbs is voor Wolves geen onbekende speler, nadat hij acht jaar lang in de jeugdopleiding van Manchester City speelde. Ajax plukte hem daar in de zomer van 2023 voor veertien miljoen euro weg, exclusief bonussen. In Amsterdam was hij goed voor vier doelpunten in 38 wedstrijden. Onomstreden werd Forbs nooit.