'Ziyech wil naar Ajax, Amsterdammers werken aan hereniging'

'Groot nieuws: Ziyech wil naar Ajax, Amsterdammers werken aan hereniging'

30 augustus om 12:10
Laatste update: 30 augustus om 16:23

Sensationeel nieuws uit Frankrijk: Hakim Ziyech keert mogelijk terug naar Ajax. De spelmaker van Galatasaray wil graag de overstap maken en de liefde vanuit Amsterdam is wederzijds.

Ajax zal eerst spelers moeten verkopen om inkomende transfers mogelijk te maken, maar volgens Foot Mercato staat Ziyech op de nominatie om in de laatste dagen van de transferperiode een grote rentree te maken in de Johan Cruijff ArenA.

Ziyech begon in de cruciale - en verloren - Champions League-playoff tegen Young Boys op de bank en liet als invaller een belabberde indruk achter op de Turkse pers. Hij zou al langer niet het onverdeelde vertrouwen van Galatasaray-trainer Okan Buruk voelen.

Nu zou de 31-jarige spelmaker uit Dronten zijn zinnen hebben gezet op een terugkeer naar Ajax, waar hij het beste voetbal van zijn carrière speelde. In 2019 verliet hij Amsterdam voor Chelsea en na drie teleurstellende seizoenen in Engeland koos Ziyech voor Galatasaray.

Duidelijk is dat de hereniging met Ziyech alléén reëel wordt als Ajax spelers weet te verkopen. Technisch directeur Alex Kroes zei donderdagavond goede hoop te hebben op een vertrek van Silvano Vos, Carlos Forbs, Benjamin Tahirovic en 'misschien nog één of twee spelers', voordat de transfermarkt vrijdagavond sluit in de grote voetballanden.

Ziyech zou ook opties hebben in Saudi-Arabië. Twee jaar geleden wilde hij al terugkeren naar Ajax, maar toen kwam het er niet van. "Ik wilde Ajax helpen, was graag weer teruggegaan", zei hij destijds tegen Voetbal International. "Maar ze wilden me alleen huren en niet kopen. Tja, dan houdt het op."