'Feyenoord informeert naar Diks'

'Feyenoord informeert naar oude bekende: Diks moet vertrek Geertruida opvangen'

30 augustus om 07:18
Laatste update: 30 augustus om 09:34

Feyenoord heeft geïnformeerd naar Kevin Diks. Dat meldt 1908.nl. De rechtsback is in beeld om het naderende vertrek van Lutsharel Geertruida (RB Leipzig) en Neraysho Kasanwirjo (Rangers FC) op te vangen. 

Als Geertruida en Kasanwirjo daadwerkelijk zijn vertrokken, heeft Feyenoord met Bart Nieuwkoop nog maar één volwaardige rechtsback in de selectie. In de zoektocht naar een vervanger zijn de Rotterdammers uitgekomen bij Diks. Feyenoord heeft op aanraden van Brian Priske, die de 27-jarige back kent uit de Deense competitie, geïnformeerd bij de rechtsback van FC Kopenhagen. Diks heeft nog maar een contract voor één jaar bij de Deense grootmacht.  

Feyenoord kan in de strijd om Diks mogelijk rekenen op concurrentie van Borussia Mönchengladbach. De back werd donderdag nog gelinkt aan een transfer naar de Bundesliga, om daar een vertrek van Ko Itakura op te vangen. Nu de Japanner niet naar PSV lijkt te vertrekken is het nog maar de vraag of Gladbach nog steeds werk maakt van zijn komst. 

Diks kwam in de jeugd uit voor AGOVV/Vitesse en maakte bij de Arnhemmers zijn debuut in het betaald voetbal. In 2016 contracteerde het Italiaanse Fiorentina de rechtspoot, maar daar wist hij nooit door te breken. Na huurperiode bij Vitesse streek Diks tijdelijk neer bij Feyenoord. Voor de Rotterdammers kwam hij tot 31 duels en vier assists, waarna hij weer naar Fiorentina trok. Diks speelde ook nog voor Empoli en Aarhus GF. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!