'Ajax akkoord met Weghorst, Vos nadert vertrek'

'Vos maakt weg vrij: Ajax pakt door en bereikt akkoord met Weghorst'

27 augustus om 21:22
Laatste update: 27 augustus om 21:56

Ajax gaat de transfer van Wout Weghorst spoedig afronden. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met de 32-jarige spits over een contract tot medio 2026, meldt De Telegraaf. Een deal met Burnley is eveneens een kwestie van tijd.

Ajax kan doorpakken voor Weghorst nu meerdere miljoenen de clubkas gaan binnenstromen. De Telegraaf bevestigt dat technisch directeur Alex Kroes het eens is geworden met AC Milan over de transfer van Silvano Vos. De negentienjarige middenvelder vertrekt voor drie miljoen euro vast en twee miljoen aan vrijwel zekere bonussen naar San Siro. Daarnaast bedingt Ajax een stevig doorverkooppercentage.

Met het vertrek van Vos kan Ajax zelf de komst van Weghorst afronden. Zodra Burnley instemt met de transfer, kan de Oranje-international in Amsterdam medisch gekeurd worden. Dit is een kwestie van tijd, klinkt het. Met Brian Brobbey en Chuba Akpom beschikt trainer Francesco Farioli al over twee andere spitsen, maar een vertrek van één van die twee is allerminst uitgesloten. Vooral de Engelsman mag voor een goed bod weg.

Voor Brobbey was interesse van Nottingham Forest, maar hij zette zelf vrijwel meteen een streep door die mogelijke overstap. Ook rond Akpom speelt het een en ander.