'Na zuur volgt zoet: Ajax kan zich versterken in januari'

'Na zuur volgt het zoet voor Kroes: Ajax kan zich gericht versterken in januari'

13 september om 12:18

Ajax is achter de schermen druk bezig om een sportieve en financiële basis te leggen voor een zonnige toekomst, zo schrijft De Telegraaf. De eerste vruchten kunnen vermoedelijk al tijdens de winterse transferperiode worden geplukt.

Ajax hield deze zomer bewust de hand op de knip. De Amsterdammers verdienden 57 miljoen euro aan transfers, met name door de verkoop van Steven Bergwijn op Deadline Day. Daar tegenover stonden 2,4 miljoen euro aan uitgaven. Alleen voor Wout Weghorst werd een transfersom betaald.

Technisch directeur Alex Kroes moet bovendien twintig miljoen euro bezuinigen op de voetbaltak bij Ajax. Sowieso worden momenteel binnen de hele club kostenbesparende wijzigingen doorgevoerd. Het sorteert het gewenste effect, zo lijkt het. De Telegraaf stelt dat na het zuur, nu het zoet komt voor Kroes. In januari kan de selectie van trainer Francesco Farioli gericht worden versterkt.

Ajax greep tijdens de slotdag van de zomerse transferperiode net naast Kamaldeen Sulemana. Of de Ghanese vleugelflitser in de winter weer de topkandidaat is, is niet duidelijk.

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Memphis, het bijzondere project in Indonesië, Ajax en FC Buitenkans!