Ajax hoeft niet te rekenen op miljoenendeal: Brobbey zet zelf streep door transfer

Ajax hoeft niet te rekenen op miljoenendeal: Brobbey zet zelf streep door transfer

27 augustus om 19:47
Laatste update: 27 augustus om 19:52

Brian Brobbey wil Ajax niet verruilen voor Nottingham Forest. De zaakwaarnemer van de spits, José Fortes Rodriguez, heeft het standpunt van de spits al gedeeld met de Amsterdamse club. Een transfer naar de Premier League-club is daardoor niet aan de orde.

Dinsdagavond bracht Voetbal International het nieuws naar buiten dat Nottingham dacht aan de komst van Brobbey. Het weekblad voegde daar al aan toe dat het 'zeer de vraag' was of de aanvaller zelf wel oren heeft naar die transfer. De Telegraaf geeft nu antwoord op die vraag: volgens de ochtendkrant is een transfer naar Nottingham geen optie voor Brobbey. Dat zou zaakwaarnemer Fortes Rodriguez Ajax al mede hebben gedeeld.

Nottingham is daardoor niet concreet geworden voor Brobbey, zo klinkt het. "Brian gaat alleen weg bij Ajax als het een goede stap is", zo luidt de reactie van Fortes Rodriguez. "Dat Ajax in geldproblemen zit, is niet mijn probleem. Ik stuur mijn speler niet naar zomaar een club. Dat kunnen ze allemaal uit hun hoofd zetten."

Aanvankelijk stond Ajax niet open voor een transfer van Brobbey, maar inmiddels zijn de Amsterdammers bereid om te luisteren naar een niet te weigeren bod. Ajax hoopt in het slot van de transferwindow namelijk nog altijd inkomsten te genereren, om zo nieuwe spelers in huis te kunnen halen. Tot dusver zijn Bertrand Traoré en Daniele Rugani de enige zomeraanwinsten van de club.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!