'Ajax en Milan naderen deal voor Vos'

'Ajax en AC Milan naderen akkoord: transfersom voor Vos valt fors lager uit'

27 augustus om 20:35

AC Milan gaat in de komende uren het gaspedaal intrappen voor de transfer van Silvano Vos. Dat schrijven transferexperts Gianluca di Marzio en Fabrizio Romano. Ajax kan spoedig welkome miljoenen tegemoet zien, maar het bedrag valt wel fors lager uit dan eerder gehoopt.

De Amsterdammers wezen een eerste voorstel van AC Milan af, schreef De Telegraaf eerder op de dag. Het was toen al de verwachting dat de Italiaanse topclub opnieuw zou aankloppen in de Johan Cruijff Arena. Dat is volgens Di Marzio en Romano gebeurd. Door het vertrek van Yacine Adli op huurbasis naar Fiorentina wil I Rossoneri snel spijkers met koppen slaan voor Vos.

Volgens Romano is een deal tussen Ajax en AC Milan zelfs nabij. De transfersom valt wel fors lager uit: de negentienjarige middenvelder moet voor minder dan vijf miljoen euro de overstap naar San Siro maken. Eerder leek Ajax nog in te zetten op een bedrag van minimaal tien miljoen. Het is de bedoeling dat Vos in Milaan aansluit bij het beloftenteam, dat uitkomt in de Serie C.

Ajax is er veel aan gelegen om de laatste dagen van de transfermarkt geld te verdienen, zodat het zich zelf kan roeren. Zo staat Wout Weghorst in de startblokken om in Amsterdam aan de slag te gaan.