'Beweging rond Akpom bij Ajax, dat Europa League kan gebruiken voor Weghorst-move'

'Beweging rond Akpom bij Ajax, dat Europa League kan gebruiken voor Weghorst-move'

27 augustus om 19:08
Laatste update: 27 augustus om 19:14

Het transferspel rondom Chuba Akpom lijkt op gang te zijn gekomen. Volgens Voetbal International speelt er 'het nodige' rondom de Engelse spits, al is Ajax nog niet overtuigd van de voorstellen die het tot dusver ontving. Ondertussen lijkt Europa League-kwalificatie de weg vrij te kunnen maken voor Wout Weghorst naar Amsterdam.

Eerder deze zomer werd al duidelijk dat Ajax openstaat voor een vertrek van Akpom. Lange tijd viel de interesse in de aanvalsleider echter tegen, maar nu schrijft VI dat er het een en ander speelt. Geen van de voorstellen van geïnteresseerde clubs kon Ajax tot dusver echter bekoren, zo klinkt het. AEK Athene dacht bijvoorbeeld aan een huurdeal, maar dat is voor de hoofdstedelingen sowieso geen optie: alleen een permanente verkoop is bespreekbaar.

Ondertussen staat Weghorst nog altijd in de startblokken om naar Amsterdam te komen. Ook als Brian Brobbey, voor wie Nottingham Forest zich heeft gemeld, en Akpom niet vertrekken, is de kans goed aanwezig dat de Oranje-international naar Ajax gaat.

Zodra de nummer vijf van het vorige Eredivisie-seizoen 'de middelen' heeft verzameld, kan de Weghorst-transfer worden afgerond. In principe kan dat donderdag al het geval zijn, indien Ajax zich plaatst voor het hoofdtoernooi van de Europa League. In eigen huis verdedigt de ploeg van trainer Francesco Farioli een 4-1 voorsprong.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!