Mbappé wil geld zien van PSG

Mbappé versus PSG: naar Real Madrid vertrokken vedette stapt naar rechter

20 augustus om 13:06
Laatste update: 20 augustus om 15:03

Kylian Mbappé en zijn oude club Paris Saint-Germain staan lijnrecht tegenover elkaar. De reden? De aanvaller van Real Madrid meent nog zo'n 55 miljoen euro van de Franse topclub te moeten krijgen. 

Daarom heeft Mbappé zich volgens Le Monde gemeld bij de juridische commissies van de Franse competitie en de UEFA. Volgens het Franse medium gaat het om niet betaalde maandsalarissen van april, mei en juni, een deel van een bonusbetaling voor een eerdere contractverlenging en een zogenaamde 'ethische bonus' voor de laatste maanden van zijn contract. Bij elkaar goed voor een bedrag van rond de 55 miljoen euro bruto. 

Adviseurs van Mbappé zouden in juni al met een aanmaning aangeklopt hebben bij PSG, maar die poging bleek tevergeefs. Nu hoopt de Fransman via de juridische weg alsnog zijn geld te krijgen. 

Transfer naar Real Madrid

PSG nam Mbappé in de zomer van 2018 definitief over van AS Monaco voor een som van 180 miljoen euro. Afgelopen zomer verkaste Mbappé transfervrij naar Real Madrid. In de Spaanse hoofdstad ligt de 25-jarige aanvaller tot medio 2029 vast. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!