Johan Derksen over Memphis Depay: 'Je hebt hem nooit meer nodig'

Derksen adviseert Koeman over Oranje-international: 'Je hebt hem nooit meer nodig'

12 september om 07:20
Laatste update: 12 september om 07:20

Johan Derksen stelt dat Ronald Koeman één international nooit meer op moet roepen voor het Nederlands elftal. In het programma Vandaag Inside stelt de tv-persoonlijkheid dat de bondscoach na de afgelopen interlands genoeg opties heeft in de spits en daarom geen beroep meer hoeft te doen op Memphis Depay.

Memphis was de afgelopen interlandperiode afwezig bij Oranje en rondde recentelijk zijn transfer naar het Braziliaanse Corinthians af. Derksen kan zich niet vinden in de overstap van de spits. "Ik denk dat daar niks van terecht komt in Brazilië. Aan zijn imago doet hij alles, maar nu moet hij er nog een paar balletjes in schieten", begint hij.

"Hij komt dadelijk in een flutelftal dat onderaan staat", doelt de journalist op de zeventiende plaats waarop Corinthians momenteel staat. "Hij heeft voor een paar jaar (twee jaar, red.) getekend, dan gaat hij naar de tweede divisie..."

Op een oproep van Koeman hoeft de Oranje-international daarom niet meer te rekenen, verwacht Derksen. "Ik heb Joshua Zirkzee gezien. Dan heb je Memphis nooit meer nodig. Koeman roept hem niet meer op", wordt er voorspeld.