Real Madrid wint niet bij Mallorca

Verrassing in Spanje: Mallorca houdt Mbappé in toom, Real Madrid kent valse start

18 augustus om 23:28

Real Madrid is het nieuwe La Liga-seizoen begonnen met een gelijkspel. Tegen een bij vlagen uitstekend spelend Mallorca kwam het sterrenensemble, met daarin ook een plekje voor Kylian Mbappé, niet verder dan 1-1.

Mbappé maakte vorige week woensdag zijn debuut voor Real. In het duel met Atalanta Bergamo om de Europese Super Cup was de van Paris Saint-Germain overgekomen aanvaller meteen trefzeker (2-0). Tegen Mallorca verscheen hij opnieuw aan de aftrap, evenals Rodrygo, Vinícius Júnior en Jude Bellingham.

Mallorca begon brutaal aan het duel, en stuitte al snel op Thibaut Courtois. Na dertien minuten spelen was het toch Real dat de voorsprong nam. Rodrygo rondde een prachtige aanval, waarin elke steraanvaller betrokken was, fraai af: 0-1. In het restant van de eerste helft werd Mallorca nog één keer zeer gevaarlijk, maar Champions League-winnaar ging rusten met een voorsprong.

Daar kwam kort na rust verandering in. Spits Vedat Muriqi knikte een hoekschop steenhard tegen de touwen, en zorgde daarmee voor de verrassende 1-1. Real zette daarna aan, en kreeg via Mbappé nog een gigantische kans. De Fransman stuitte echter op doelman Dominik Greif, waarna vleugelverdediger Johan Mojica de bal van de lijn haalde.

Mallorca overleefde de laatste minuten, en slaagde erin om het punt uit het vuur te slepen. De thuisclub had zelfs nog de grootste kansen om te winnen. Real, dat in de slotfase Ferland Mendy nog met rood van het veld zag gaan, staat door het gelijkspel meteen twee punten achter op aartsrivaal FC Barcelona, dat zaterdag met 1-2 won bij Valencia.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!