Real pakt Supercup door scorende debutant Mbappé

Real Madrid verslaat Atalanta en wint Supercup: Mbappé scoort bij officieel debuut

14 augustus om 22:50

Real Madrid heeft met de Supercup de eerste officiële prijs van het seizoen gewonnen. De Madrilenen wonnen met 2-0 van Atalanta Bergamo. Een hoofdrol was er voor Kyllian Mbappé, die scoorde bij zijn officiële Real-debuut.

De Madrilenen begonnen met een ijzersterke formatie aan de wedstrijd om de Supercup. Mbappé begon op papier als spits, terwijl Vinicius Junior vanaf links kwam en Rodrygo vanaf rechts. Tijdens de wedstrijd werd er veel gewisseld onderling, waardoor Mbappé ook veel vanaf links kwam. Achter de sterrenaanval stonden Jude Bellingham, Aurélien Tchouameni en Federico Valverde. Marten de Roon begon bij Atalanta als enige Nederlander.

In de eerste minuten van het duel wilde Real direct dominantie uitstralen. Met een aantal kansen voor Vinicius en Mbappé waren de Champions League-winnaars een paar keer gevaarlijk. Toch was ook Atalanta dichtbij. Een schot van De Roon kwam via een been van de tegenstander op de kruising boven doelman Thibaut Courtois terecht. Real speelde wat zakelijk en ging dan ook zonder goals de rust in.

Na rust leek Real iets agressiever te gaan spelen en dat drukte zich ook uit in de kansen. Marco Pasalic kreeg nog wel een enorme kans, maar Courtois pakte die bal heel knap. Daarna draaide Real het gas vol open en scoorde voor het eerst. Federico Valverde stond op de juiste plek na een heerlijke voorbereidende actie van Vinicius, waardoor hij de eerste officiële Real-goal van het seizoen maakte.

Daarna was het tijd voor de echte ster van de avond. Debutant Mbappe kreeg na goed voorbereidend werk van Rodrygo, Vinicius en Bellingham de bal en hij aarzelde niet. Met een knap schot maakte hij zijn eerste officiële doelpunt voor Real Madrid. De Franse superster die daarna een publiekswissel kreeg, bepaalde daarmee ook de eindstand op 2-0. De Supercup is daardoor voor Champions League-winnaars Real Madrid.