Verschil Ajax en Nederlandse top

Verschil tussen 'Nederlandse top' en Ajax: 'Eerlijk, daar zitten we wat vanaf'

12 september om 07:26

Ajax zit nog niet op het niveau van de top van Nederland. Dat concludeert Youri Baas in gesprek met Voetbal International. Vooral bij PSV loopt het volgens de verdediger van de Amsterdammers beter.

Baas is een van de verrassingen bij Ajax dit seizoen. De linkspoot gaf te kennen dat hij deze zomer openstond voor een vertrek bij de Amsterdammers, maar tegen alle verwachtingen in veroverde hij een basisplaats onder Francesco Farioli. Niet als linksback, maar links in het centrum van de verdediging. Ondanks dat Ajax onder de Italiaan een stabielere indruk maakt dan vorig seizoen, is het verschil met 'de top van Nederland' nog aanwezig.

"Hmm, daar zitten we nog wel wat van af, zo eerlijk moeten we zijn", reageert Baas op de vraag hoe groot die achterstand is. "Als je kijkt naar PSV, die nog best wat spelers hebben kunnen behouden in deze zomer: daar loopt het op dit moment beter dan bij ons. Het is wat het is, maar wij moeten niet te veel naar andere ploegen kijken. Gewoon doorgaan met het project waar we mee bezig zijn en dan denk ik dat het wel goed gaat komen."

Mede door een verliespartij tegen NAC Breda en de politiestakingen kijkt Ajax al tegen een achterstand van negen punten aan ten opzichte van PSV. Ook AZ heeft negen punten meer. Feyenoord speelde al twee keer gelijk en heeft daardoor meer verliespunten. De Rotterdammers hebben vijf punten, terwijl Ajax er drie heeft na twee duels. Baas krijgt de vraag wanneer het seizoen van Ajax geslaagd is. "Volgens mij had de directeur het over Champions League-voetbal, toch? Dat vind ik wel een goeie."