Fernandes verlengt bij United

'Ik had concrete aanbiedingen om United te verlaten, maar er is veel veranderd'

15 augustus om 09:18
Laatste update: 15 augustus om 10:39

Bruno Fernandes had Manchester United deze zomer kunnen verlaten, maar blijft Erik ten Hag trouw. Dat vertelt hij zelf aan ESPN. De captain van United gelooft in de toekomst van zijn club en wil mede daarom in Manchester blijven.

"De club wist dat er een mogelijkheid was dat ik zou vertrekken, want ik had concrete aanbiedingen", begint Fernandes. De Portugees voelde enorm vertrouwen vanuit Manchester United in hem en besloot de club trouw te blijven. "Dat vind ik heel belangrijk. Daarmee laat de club zien dat ik nodig ben. Er is veel veranderd. Ik geloof in de toekomst van de club, daarom heb ik ervoor gekozen om niet te vertrekken."

Afgelopen woensdag verlengede hij zijn contract met één jaar plus een optie voor een extra jaar. "Ik had meer opties", vervolgt de 29-jarige Fernandes. "Ik voel me hier goed en geliefd. Ik heb het gevoel dat de club heel respectvol met me is omgegaan."

De aanvallende middenvelder kwam tot dusver 234 wedstrijden uit voor United. Hierin was hij goed voor 79 doelpunten. Ook was hij 67 keer aangever. Komende vrijdag start voor hem en United het Premier League-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Fulham.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!