Oranje op rapport: twee uitblinkers tegen Duitsland

Oranje op rapport: twee uitblinkers tegen Duitsland, wéér onvoldoende De Ligt

11 september om 08:30
Laatste update: 11 september om 08:30

Het Nederlands elftal heeft ook in zijn tweede Nations League-wedstrijd weten te vermaken. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman speelde knap met 2-2 gelijk tegen Duitsland. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit aan de Oranje-spelers.

Bart Verbruggen – 6,5: Verbruggen maakte een prima indruk en redde nog knap, voordat hij door Undav kansloos werd gelaten in de rebound. Ook de tweede tegengoal viel hem moeilijk aan te rekenen.

Denzel Dumfries – 6: Hij had al snel de 2-0 op het hoofd, maar kopte naast. In verdedigend opzicht gaf Dumfries zijn tegenstanders vaak net iets te veel ruimte of was hij zich onvoldoende bewust van zijn omgeving. Na de pauze tekende hij echter wel voor de 2-2.

Matthijs de Ligt – 5: Wéér hij. De Ligt leverde de bal zomaar in en leidde de 1-1 in. Een pijnlijk moment voor de mandekker, die in de rust in de kleedkamer achterbleef. Deze fouten blijven hem achtervolgen.

Virgil van Dijk – 6,5: De aanvoerder was druk aan het coach om de troepen bij elkaar te houden. De gelijkmaker was in dat licht vooral zonde. Bij de tweede Duitse treffer stond Kimmich wel erg vrij, maar dat was niet zijn man.

Nathan Aké – 6,5: Zijn blessure vijf minuten voor rust was zeer slecht nieuws voor Oranje. Aké is immers al langer de beste Nederlandse verdediger. De Manchester City-back had veel pijn. Laten we hopen dat de schade meevalt.

Jerdy Schouten – 6: Schouten speelde niet zijn beste wedstrijd in Oranje. Tegen Bosnië was hij nog de stille regisseur, maar ditmaal sneeuwde de PSV-controleur een beetje onder. Hij was iets minder sterk aan de bal dan gebruikelijk.

Ryan Gravenberch – 8: Met een geweldige trap schonk hij Simons een reuzekans na twintig minuten. De toon was daarmee weer gezet. Het spel van Gravenberch was wederom om van te smullen. Misschien wel de openbaring van deze week.

Tijjani Reijnders – 7,5: Reijnders trok de goede lijn door en was al na honderd seconden trefzeker. Hij nam soms iets te veel risico op het middenveld, maar hield zich ook tegen de Duitsers uitstekend staande. De tank raakte in de slotfase wel wat leeg.

Xavi Simons – 7: Het schortte nog aan de afronding, maar Simons oogt steeds meer op zijn gemak in Oranje. Voor de Duitse verdedigers was de RB Leipzig-aanvaller bij vlagen ongrijpbaar.

Brian Brobbey – 8: De enige en veelbesproken wijziging bij Oranje. Brobbey begon meteen fel en speelde een rol in aanloop naar de snelle 1-0. Vooral Tah had de handen aan hem vol. IJzersterk als aanspeelpunt. Hij werd kort na rust beloond met een assist.

Cody Gakpo – 6,5: Gakpo was een paar keer dreigend en kreeg meerdere kansen, maar verzuimde om de trekker over te halen. Hij was bovendien wat zelfzuchtig, terwijl teamgenoten er beter voor stonden.

Invallers
Jurriën Timber – 6,5: De Arsenal-verdediger viel kort voor rust al in door de blessure van Aké. Net als zijn broer zat Jurriën Timber er fel op.

Jan Paul van Hecke – 6: Van Hecke mocht meteen na rust debuteren, maar hij oogde nog wat onwennig. De Brighton-stopper maakte verdedigend een paar keer de verkeerde keuze. 

Quinten Timber – 6,5: Mocht net als zijn tweelingbroer invallen, nadat Koeman hem voor de wedstrijd nog roemde om zijn agressiviteit. Precies dat voegde Quinten Timber toe.

Lutsharel Geertruida - x: Speelde te kort voor een beoordeling.
Wout Weghorst - x: Speelde te kort voor een beoordeling.