Die clubs wilden Veerman losweken bij PSV

Veerman onthult interesse van drietal clubs: 'Maar PSV zat hoog in de boom'

10 september om 17:12
Laatste update: 10 september om 17:12

Joey Veerman grapte ruim twee weken geleden dat enkel 'de Swift Boys en de Poldervogels' hem deze zomer wilden strikken, maar nu onthult de middenvelder van PSV dat er weldegelijk het één en ander heeft gespeeld. Olympique Marseille, een team uit de Premier League en een derde, onbekende club waren in de markt voor Veerman, die zoals bekend nog altijd bij PSV speelt.

Richting het slot van de transferwindow jammerde Veerman bij ESPN dat er nagenoeg geen belangstelling voor hem was. In een interview van ESPN vertelt verslaggever Hans Kraay junior dat hij 'geen reet snapt' van het uitblijven van die interesse. "PSV zat hoog in de boom, dat is hun goed recht. (...) Er zijn wel wat dingetjes geweest", onthult Veerman, waarna Kraay zich haast te zeggen dat hij hoorde over belangstelling van Marseille. "Nou, lekker Hans. Ik heb die naam ook voorbij horen komen", countert Veerman lachend.

Vervolgens doet de PSV-middenvelder een boekje open over de zaken die tijdens de transferperiode speelden. "Er zijn nog twee clubs gekomen, maar allereerst ging PSV er sowieso niet mee akkoord. En ten tweede: hier speel je wel Champions League en je doet mee om het kampioenschap. Dat lever je niet zomaar in. Of Marseille een mooie tussenstap was geweest richting de Premier League? Oh, nee, want er was ook een club uit de Premier League met interesse, net als nog een andere club."

"De Premier League is ook niet per se een droom voor mij. Ik zou juist heel graag in Spanje of Italië willen spelen. Dat spreekt me altijd aan. Het leven daar vind ik ook belangrijk. Het is mooi om daar te voetballen, hoor ik van allerlei jongens bij het Nederlands elftal", vervolgt Veerman. "Maar om even terug te komen op Marseille: dat is helemaal niet zo ver gekomen. Ik heb alleen gehoord dat ze interesse hadden en dat ze een bepaald bedrag wilden betalen. Daar is het bij gebleven. Of ik ook zelf niet geïnteresseerd was? Dat is niet helemaal waar. Want het is er niet van gekomen dat ik erover na moest denken."