Mbappe krijgt bolide van Real, maar heeft geen rijbewijs

Mbappé vult wagenpark aan met auto van Real, maar heeft geen rijbewijs

17 juli om 17:18

Kylian Mbappé heeft als aanwinst van Real Madrid recht op een gloednieuwe BMW van de club. Voor de 25-jarige ster is het een mooie aanvulling op zijn imposante wagenpark, maar een rijbewijs heeft hij niet.

Mbappé arriveerde deze week in een fonkelnieuwe BMW i7 voor zijn medische keuring in Spanje. Zelf zat hij dus niet achter het stuur, maar daar zal hij zelf niet om malen. De Franse aanvaller gaf eerder al aan dat hij de noodzaak niet ziet van het halen van zijn rijbewijs.

"Ik denk dat iedereen er één heeft. Voor veel mensen is een rijbewijs een verplichting, maar voor mij is dat niet het geval. Voor veel mensen staat het ook synoniem voor autonomie. Ik had al vroeg mijn autonomie, omdat ik chauffeurs tot mijn beschikking heb. Het is voor mij nooit een prioriteit geweest", zei Mbappé eerder.

Dat hij geen auto kan rijden, betekent niet dat Mbappé geen bolides heeft. Marca meldt woensdag dat de pijlsnelle dribbelaar zelfs een indrukwekkend wagenpark heeft. Zijn vermoedelijk trotste bezit is een Ferrari 488 Pista, waarvan slechts 3500 exemplaren zijn gemaakt. Het prijskaartje bedraagt zo'n half miljoen. Ook heeft hij een Ferrari 458, een Mercedes V-klasse, een Range Rover en enkele Audi's in zijn garage staan.

Vooralsnog kan Mbappé slechts als bijrijder genieten van al die auto's.