Kraay over Overmars, Mislintat en Avila

Kraay denkt terug aan Ajax-transfer: 'Overmars had 2,5 miljoen in z'n hoofd'

28 augustus om 10:42
Laatste update: 28 augustus om 13:54

Hans Kraay Junior verwacht dat er de laatste dagen nog hele gekke dingen gaan gebeuren op de transfermarkt. Het doet de verslaggever van ESPN denken aan de transfer van Gastón Ávila naar Ajax. In zijn rubriek voor Voetbal International gaat de oud-voetballer nog een keer in op de opmerkelijke gang van zaken tijdens die onderhandelingen.

In Nederland eindigt de transferperiode pas 2 september, maar in grote landen als Engeland, Spanje, Italië, Duitsland en Frankrijk kan er na vrijdag al niets meer gebeuren op de transfermarkt. Kraay jr. verwacht dat er de komende dagen nog 'hele gekke dingen' gaan gebeuren.

"Het doet me meteen terugdenken aan vorig seizoen, toen Marc Overmars in zijn kantoortje zat in Antwerpen en de telefoon ging", steekt Kraay van wal. "Sven Mislintat aan de lijn. "Ja, hallo, met Marc?" "Guten Tag, mit Sven Mislintat, wat moet Gastón Ávila kosten?" Ik weet een beetje hoe dit is gegaan en dus ook dat Marc 2,5 miljoen in zijn hoofd had voor deze speler die er niet zo veel van kon."

"Maar hij zette zijn blufpokerpet op en zei: "Sven, voor 12,5 miljoen mag je 'm hebben", en hoorde tot zijn eigen verbazing aan de andere kant van de lijn: "Is goed!", vervolgt Kraay. Uiteindelijk betaalde Ajax 14,5 miljoen euro voor de Argentijn. "Ze hebben Marc daarna drie dagen lang feestvierend, bierdrinkend en koprollend door Antwerpen zien gaan." De verslaggever had medelijden met de Amsterdammers na het horen van dat verhaal. "Arm Ajax."

Inmiddels wist Ajax Mislintat-aankopen als Georges Mikautadze, Borna Sosa en Jakov Medic al te slijten. Ávila is door een knieblessure al maanden uit de roulatie en lijkt deze zomer niet te vertrekken. De 22-jarige Argentijn ligt nog tot medio 2028 vast in Amsterdam.

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!