Mbappé gaat in op concurrentie met Vínicius

Mbappé kijkt uit naar nieuw avontuur: 'Hij stuurde me: kom naar Real Madrid'

16 juli om 17:16
Laatste update: 16 juli om 17:31

Kylian Mbappé is niet van plan om Vinícius Júnior in de weg te zitten bij Real Madrid. De Braziliaan krijgt bij De Koninklijke concurrentie van de aanvaller, die op alle aanvallende posities uit de voeten kan.

De voorkeur van Mbappé gaat naar linksbuiten, maar daar blinkt Vinícius de laatste jaren uit. De Braziliaan heeft zich de voorbije seizoenen in het rijtje geschaard met de beste buitenspelers van de wereld en zodoende is het geen zekerheid dat Mbappé in Madrid als linksbuiten zal komen te spelen. 

"Ik ga spelen waar de coach dat wil, ik kan op elke van de drie posities voorin spelen", vertelt Mbappé tijdens de persconferentie na afloop van zijn presentatie. "Ik kom met nederigheid naar de beste club ter wereld. Mijn prioriteit ligt bij het op de juiste manier aanpassen aan het team. Waar ik moet spelen is een detail en geen debat.

Mbappé kijkt ernaar uit om bij Real samen in het veld te staan met spelers als Vinícius en Rodrygo. "Vinícius is een geweldige speler en ik ben blij om met hem te spelen. Ook met Rodrygo, met iedereen", aldus de Fransman. "Er zullen geen problemen zijn om met Vinícius samen te spelen. Hij stuurde me berichten zoals: kom naar Real Madrid."

Beluister hieronder de aftertalk Studio Oranje over de belangrijkste conclusies, grootste flops en keuzes van Koeman richting het WK!