'Ajax en Burnley akkoord over Weghorst'

'Ook Ajax en Burnley akkoord: transfersom aanzienlijk lager dan Vos-miljoenen'

28 augustus om 08:20
Laatste update: 28 augustus om 08:31

Ajax en Burnley hebben een akkoord bereikt over de transfer van Wout Weghorst. Alleen een medische keuring staat de overgang van de Oranje-international nog in de weg. Dat meldt De Telegraaf

In de nacht van dinsdag op woensdag hebben Burnley en Ajax een akkoord bereikt over de transfer van Weghorst. De Amsterdammers konden na het akkoord met AC Milan over een transfersom van vijf miljoen euro voor Silvano Vos overgaan tot actie. Opvallend genoeg ligt de transfersom voor Weghorst aanzienlijk lager, meldt De Telegraaf.

Alleen de medische keuring staat een transfer van Weghorst naar Ajax nog in de weg. Na de afgeketste transfers van Calvin Stengs en Justin Bijlow gaat de vlag in Amsterdam pas uit als de medici groen licht hebben gegeven. Eerder bereikte Ajax al een akkoord met de Oranje-international. Als de medische keuring geen problemen oplevert, tekent Weghorst een contract tot medio 2026 bij de Amsterdammers.

De transfer van Weghorst naar Ajax speelt al heel de zomer. De Amsterdammers moesten lange tijd wachten op de benodigde miljoenen om de overstap van de Oranje-international mogelijk te maken. Dat is mede dankzij het naderende vertrek van Vos nu gelukt. 

Weghorst speelde in het verleden voor FC Emmen, Heracles Almelo, AZ Alkmaar, VfL Wolfsburg, Burnley, Manchester United, Besiktas en TSG Hoffenheim. Ook speelde de spits al 39 interlands voor het Nederlands elftal. Daarin scoorde Weghorst twaalf keer. 

Beluister hieronder de nieuwste #DoneDeal voor al het laatste transfernieuws!