Van der Vaart adviseert Koopmeiners bij Atalanta te blijven

Van der Vaart raadt transfer af voor Oranje-international: 'Zit nu op zijn plek'

19 februari om 23:49

Teun Koopmeiners wordt veelvuldig in verband gebracht met een transfer en volgens André Ooijer en Marco van Basten doet de middenvelder er goed aan om voor een stap hogerop te kiezen. Rafael van der Vaart heeft zo zijn twijfels, en denkt dat de voormalig speler van AZ beter bij Atalanta kan blijven, zo stelt hij in Rondo.

"Als hij zo goed blijft presteren, dan gaat hij wel naar iets grotere clubs in Italië", vangt Van Basten aan. "Ik denk sowieso dat als hij een stap kan maken, hij hem nu moet maken", stelt Ooijer. "Als er een mooie club komt, in wat voor land dat ook is, dat moet hij zeker gaan doen. Zeker om de volgende stap te maken."

Van der Vaart kan zich niet vinden in de woorden van zijn tafelgenoten. "Ik zou blijven als ik Koopmeiners was. Als speler wil je altijd meer, maar als ik naar hem kijk en naar zijn kwaliteiten, en hoe ik denk dat hij is, dan denk ik dat hij nu helemaal op zijn plek zit. Natuurlijk gaat hij een stap maken, maar ik denk dat dit het is. Atalanta is een mooie club, dus het is zeker geen belediging."

"Ik denk dat hij nog wel kan groeien. Hij heeft het wel in zich om steeds beter te worden en steeds slimmer te worden. Bij een betere club kun je dat ook weer laten zien", reageert Van Basten, waarna Van der Vaart weer het woord neemt. "Je kan beter de grote man zijn bij een iets mindere club, dan 'een van de' bij een grotere club. Ik denk dat hij het nu heel goed doet omdat hij een belangrijke speler is."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!