Van der Gijp heeft geen hoop meer voor De Ligt

Van der Gijp trekt snoeiharde conclusie over Oranje-international: 'Dat wordt hem niet meer'

Vandaag om 10:33

René van der Gijp denkt niet dat Matthijs de Ligt ooit nog de absolute top gaat halen. De analist vindt dat de verdediger een verkeerde kant op is gegaan in zijn ontwikkeling en daarom ziet hij nog maar weinig hoop.

"Die De Ligt krijgt me een partij kritiek daar hè", opent Van der Gijp het gespreksonderwerp tijdens de laatste uitzending Vandaag Inside. "Ik had meer het idee dat hij zich in de richting van Gerard Piqué zou ontwikkelen, dan in de richting waar hij nu op is gegaan. Meedogenloos, op de grond liggen, slidings maken. Zo zonde. Hij heeft nu die richting gekozen, dus dat wordt hem niet meer. Echt zonde."

Ook Johan Derksen vindt het jammer dat het er niet uit komt bij De Ligt. "Ik vond het echt een talent bij Ajax. Er is niemand die zo goed kon koppen als De Ligt." Wel ziet de analist een reden dat United niet goed presteert. "Het is sowieso altijd onverstandig om als trainer alleen maar landgenoten binnen te halen. Bij Barcelona is dat verkeerd gegaan, toen bij Real Madrid al die Nederlanders zaten ging het mis, alleen met Gullit, Van Basten en Rijkaard bij Milan ging het goed."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!