Matthijs de Ligt met mooie woorden over Daley Blind

De Ligt kiest 'beste partner tot nu toe': 'Had een hele goede connectie met hem'

Vandaag om 09:11

Matthijs de Ligt heeft lof over voor Daley Blind. De verdediger van Manchester United denkt dat de ervaren linkspoot degene is met wie hij het 'beste partnerschap tot nu toe' vormde. Dat terwijl De Ligt ook een centrum heeft gevormd met veel andere grote namen.

"Ik heb met zoveel geweldige verdedigers mogen spelen. Ik heb gespeeld met Van Dijk, Chiellini, Bonucci, Upamecano, Min-jae...", somt De Ligt op in gesprek met Sky Sports. Toch steekt er één collega-verdediger met kop en schouders bovenuit voor de Nederlander.

"Als ik één iemand moet noemen waar ik de beste samenwerking mee voelde, dan is het Daley Blind. Ik had een hele goede connectie met hem. Ik denk dat we elkaar heel erg goed aanvulden: we wisten precies waar we wanneer heen moesten en hielpen elkaar. Dat is tot op heden echt het partnerschap waarin ik de beste connectie had."

De Ligt en Blind speelden lange tijd samen bij Ajax en ook enkele keren bij het Nederlands elftal. Bij de Amsterdammers vormden de twee het centrale duo van de ploeg die in 2019 de halve finale van de Champions League bereikte.