Frimpong lovend over Alonso: 'Iedereen geniet van de speelstijl'

Frimpong wacht op kans in Oranje: 'Wist dat het moeilijk zou worden'

19 februari om 22:55

Jeremie Frimpong zette in het afgelopen weekend een goede stap richting de Duitse landstitel. Met Bayer Leverkusen won de back van 1. FC Heidenheim, terwijl titelconcurrent Bayern München verloor. De voorsprong is nu acht punten, maar Frimpong rekent zich nog allerminst rijk, zo geeft hij aan bij Rondo.

"We hebben dit seizoen nog niet verloren, maar in het voetbal kan alles gebeuren. We moeten gefocust blijven. We hebben veel vertrouwen in de trainer en realiseren ons dat we iets bijzonders neer kunnen zetten dit seizoen. We willen graag een prijs winnen en de speelstijl van de trainer (Xabi Alonso, red.) is daarin belangrijk", aldus Frimpong.

"Hij heeft zelf ook onder toptrainers gespeeld en kan die ervaringen nu doorgeven", zo zegt Frimpong over zijn coach. "Iedereen geniet van de speelstijl, maar we moeten niet te gemakkelijk denken. Ja, we staan acht punten voor, maar dat zegt nog niks. Zeker niet met Bayern, want die worden al twaalf jaar op rij kampioen."

Ook laat de vleugelverdediger zich uit over zijn kansen bij het Nederlands elftal, waar hij te maken heeft met flinke concurrentie. "Ik zal spelen zoals de coach het wil, bij Leverkusen en ook bij het Nederlands elftal, als ik daar de kans krijg. Dat wil elke voetballer, maar de selectie is erg sterk. Ik wist dat het moeilijk zou worden voor me, want Denzel Dumfries is een van de beste rechtsbacks ter wereld."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!