Boulahrouz geeft Feyenoord goede kans: 'Kunnen Roma bij de strot grijpen'

Boulahrouz geeft Feyenoord goede kans: 'Kunnen Roma bij de strot grijpen'

19 februari om 22:17
Laatste update: 19 februari om 22:18

Waar Rafael van der Vaart meent dat Feyenoord een goed seizoen speelt, kan Marco van Basten zich daar niet geheel in vinden. De voormalig spits zag Feyenoord met de manier van voetballen indruk maken in de Champions League en heeft daarom hoge verwachtingen van de Rotterdammers. Khalid Boulahrouz deelt die mening, maar weet ook dat de ploeg van Arne Slot meer nodig heeft om van AS Roma te winnen.

"Zij hebben in Europa hartstikke goed gevoetbald", vangt Van Basten aan. "Bij Atlético Madrid uit waren ze goed, bij Lazio uit waren ze goed. Zij hebben alleen geen resultaat gehaald, door slecht omschakelen en foutjes links en rechts. Maar voetballend maakten ze echt veel indruk. Uiteindelijk gaat het om het resultaat, dat weet ik wel, maar als je puur kijkt naar jezelf… wat doe je van achteruit, wat creëer je? Dan vond ik dat echt meer dan goed."

"Tegen Roma ook in het begin, die wisten niet waar ze het zoeken moesten", vult Boulahrouz aan. "Maar dat is dan de vraag. Hoe lang kun je dat volhouden en in hoeverre kun je tegenstanders stuk spelen? Dat is de concentratie de ze nodig hebben. En natuurlijk moeten ze zichzelf blijven, want ze hebben laten zien dat ze Roma echt bij de strot kunnen grijpen, dus dat moeten ze daar ook gewoon doen. Alleen heb je daar wel een beetje durf voor nodig."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met zaakwaarnemer Menno Groenveld!