Oss-fans maken spottend spandoek voor Shukrula

Oss-fans maken spottend spandoek, Shukrula niet geraakt: 'Neem ik als compliment'

4 oktober om 22:55

Fans van TOP Oss hebben vrijdagavond een controversieel spandoek gemaakt voor Shona Shukrula. Zij is na vrijdagavond de eerste vrouwelijke scheidsrechter in het Nederlands betaald mannenvoetbal. 'Shona, een echte keukenkampioen', stond er op het doek. Zelf kon ze er wel om lachen. 

Of de fans van TOP Oss het bedoelde met een kwinkslag, of dat het een seksistische aard had, is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat er in de boodschap een ietwat vrouwonvriendelijke opmerking verscholen zat. 'Keuken', dat dikgedrukt stond, verwijst immers naar de traditionele rollen van man en vrouw in het huishouden. 

Na negentig minuten, één goal van TOP Oss en vijf treffers van ADO, verscheen Shukrula voor de camera van ESPN. Daar vertelde de 33-jarige Alkmaarse een heftige week achter de rug te hebben gehad. Kort nadat de KNVB haar informeerde over haar aanstaande debuut in de KKD, overleed haar oma, haar steun en toeverlaat die al haar wedstrijden op de voet volgde. 

Vervolgens wordt ze geattendeerd op het spandoek van Oss-supporters, waarvan de verslaggever dacht dat hij afkomstig was een familielid van haar. Dat was niet zo. "Ik neem het als een compliment, en ik begrijp dat mijn oom het spandoek heeft geconfisceerd", antwoordt ze met een glimlach.