Sjaak Swart haalt uit naar Mislintat en Hendriks

Swart haalt uit: 'Hij loopt gewoon nog rond op de toekomst, onvoorstelbaar'

15 februari om 07:00
Laatste update: 15 februari om 07:53

Sjaak Swart heeft in een interview met De Telegraaf uitgehaald naar Sven Mislintat en Maurits Hendriks. Mister Ajax neemt het tweetal een groot aantal zaken kwalijk. De ineenstorting van de Amsterdammers is volgens hem niet los te zien van de rol die zij hebben de afgelopen maanden hebben gespeeld. 

Ajax hervat het Europese seizoen donderdagavond met een Conference League-wedstrijd tegen Bodø/Glimt. Groot is het contrast met twee jaar terug, toen Ajax in februari nog actief was in de Champions League. "Wat verlang ik terug naar die gasten", aldus Swart tegen De Telegraaf. "Met Jurriën Timber en Lisandro Martinez stond de verdediging als een huis. Die andere Timber (Feyenoorder Quinten, red.) had ik hier ook graag zien spelen."

Als Swart wordt gevraagd naar het huidige Ajax, volgt er allesbehalve een lofzang. "Er zijn vijf of zes spelers die vroeger nooit waren 'aangenomen'. Die achterhoede … daar loop je zo doorheen. Had Johan Cruijff nu nog gevoetbald, dan had hij tegen dit Ajax elke wedstrijd minimaal zes keer gescoord", zegt de rechtsbuiten van weleer.

Swart schrijft de ineenstorting van Ajax grotendeels op het conto van Mislintat. "Dat die Mislintat is binnengehaald, is onvergeeflijk. En dat hij 115 miljoen euro mocht uitgeven aan spelers die niemand kende al helemaal. Maurice Steijn wilde Sergiño Dest, Stefan de Vrij, Nicolas Tagliafico, Jerdy Schouten, Vangelis Pavlidis, Isco, Hakim Ziyech en Calvin Stengs. Als je die had gekocht, had je – voor veel minder geld – om het kampioenschap gespeeld."

"Echt, ik hoef Mislintat en Hendriks nooit meer te zien. Maar Hendriks loopt ondanks alles nog gewoon rond op De Toekomst. Onvoorstelbaar", vervolgt de kritische Swart. "En dat die commissarissen alle aankopen van Mislintat hebben goedgekeurd, is belachelijk. Er was geen controle."

Beluister de nieuwste #DoneDeal met special guest El Karouani! Check #DoneDeal!