Bodø-coach Knutsen licht Brobbey uit: 'Heel goed'

Bodø-coach Knutsen wijst op Ajax-uitblinker: 'Ik vind hem heel goed'

14 februari om 23:20

Kjetil Knutsen laat zich lovend uit over Conference League-tegenstander Ajax. De succesvolle trainer van Bodø/Glimt ziet nog voldoende kwaliteit, hoewel de Amsterdammers een teleurstellend seizoen beleven.

"Ik heb ze geanalyseerd en ik vind ze aanvallend een heel goed team", zegt Knutsen in gesprek met ESPN. "Het is ook een team met veel potentie." Hij wijst specifiek op Brian Brobbey. "Ik vind de spits heel goed. Hij is sterk, een goede speler. Ik denk ook dat Jordan Henderson heel belangrijk zal worden voor Ajax. Als je kijkt naar de laatste tien à vijftien wedstrijden, dan heeft Ajax zich verbeterd."

Knutsen weet wel wat de grootste uitdaging wordt voor Bodø/Glimt in het uitduel in de Johan Cruijff Arena. "Dat wij in de voorbereiding zitten en zij middenin het seizoen. Het is een heel goed team, dus het wordt een zware klus voor ons. Maar we kijken er erg naar uit. We hebben alles te winnen en niets te verliezen."

Bodø/Glimt raakte deze winter twee steunpilaren kwijt met Amahl Pellegrino en Faris Moumbagna, die samen goed waren voor 35 doelpunten in de Noorse competitie. Toch maakt Knutsen zich niet al te veel zorgen. "Het gaat erom hoe je met de ploeg werkt. Bodø/Glimt draait niet om één speler. De stijl van aanvallen is voor mij belangrijker dan de individuen."