The Sun: Henderson overweegt terugkeer naar Engeland

Bijzondere claim The Sun: Engelse interesse voor bij Ajax ontevreden Henderson

Vandaag om 08:15

Jordan Henderson geniet interesse uit de Premier League en het Championship. De 34-jarige middenvelder zou in januari overwegen om Ajax te verlaten, zo luidt de bijzondere claim van The Sun.

Volgens de boulevardkrant is Henderson niet geheel tevreden over zijn speeltijd in Amsterdam. Opvallend, aangezien het clubicoon van Liverpool een vaste waarde is en zelfs de aanvoerdersband draagt. Wel kreeg hij vorige week rust tegen RKC Waalwijk en ontbrak hij door fysieke klachten tegen Slavia Praag.

Het is niet duidelijk waar de bewering van The Sun verder op gestoeld is, maar vanuit zijn thuisland zou er al interesse zijn in Henderson. Enkele Premier League-clubs en de Championship-top zijn op de hoogte gebracht van de situatie van de 81-voudig Engels international. Zij zouden hem in januari willen huren. 'Een emotionele terugkeer bij Sunderland zou tot de mogelijkheden behoren, nu The Black Cats aan kop gaan op het tweede niveau', klinkt het. 'Tegelijkertijd kan zijn ervaring en leiderschap ook van onschatbare waarde zijn voor teams die moeten vrezen voor degradatie.'

Henderson streek in januari 2024 neer bij Ajax, nadat hij na een halfjaar wilde vertrekken uit Saudi-Arabië. Belastingregels maakten een terugkeer naar Engeland destijds een lastig verhaal. Volgens The Sun kan dat ook nu nog voor moeilijkheden zorgen. 'Maar de generaal op het middenveld hoopt dat het mogelijk is.' Zijn contract in de Johan Cruijff Arena loopt nog tot medio 2026.

Henderson maakte in 2011 de overstap van Sunderland naar Liverpool. Na het afscheid van Steven Gerrard werd hij aanvoerder. In die rol won de routinier de Champions League (2019) en de Premier League (2020).