De vermoedelijke opstelling van Ajax tegen FC Groningen

Vermoedelijke opstelling Ajax: kopzorgen voor Farioli, die één wijziging doorvoert

Vandaag om 09:59
Laatste update: om 10:19

Ajax neemt het zondag om 16.45 uur op tegen FC Groningen. Door het ontbreken van Steven Berghuis, Bertrand Traoré, Kian Fitz-Jim, Kristan Hlynsonn, Wout Weghorst en Jordan Henderson heeft Francesco Farioli het een en ander om over na te denken. VoetbalPrimeur kruipt in het hoofd van de Italiaan.

De Amsterdammers zijn donderdagavond niet ongehavend uit de strijd tegen Slavia Praag gekomen. Hlynsson liep een blessure aan zijn enkel op, die hem de komende vier tot zes weken buiten de lijnen houdt. Ook moet Farioli het al even zonder enkele andere sterkhouders doen.

Onder de lat van Ajax zal geen verrassing plaatsvinden. Remko Pasveer heeft gedurende de start van het seizoen bewezen een betrouwbare kracht te zijn en zal ook zondag weer leiding aan zijn achterhoede gaan geven. Die achterhoede blijft ten opzichte van het Europa League-duel in Praag ongewijzigd. Het basisdebuut van Daniele Rugani laat nog even op zich wachten, doordat Farioli vast wil houden aan het duo Sutalo en Baas.

Op het middenrif van de Amsterdammers zal wel een verandering plaatsvinden. Davy Klaassen mag zich namelijk op gaan maken voor een plek in basiself. Hij vervangt de geblesseerd geraakte Hlynsson. Op zes is wegens het ontbreken van Henderson, net als in de vorige twee duels, plek voor Branco van den Boomen.

Voorin houdt Farioli (noodgedwongen) vast aan zijn formatie tegen Slavia Praag. Brian Brobbey wordt geflankeerd door Christian Rasmussen en Mika Godts, waardoor bijvoorbeeld Chuba Akpom en Jaydon Banel genoegen moeten nemen met een plaats op de reservebank.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer; Rensch, Sutalo, Baas, Hato; Van den Boomen, Klaassen, Taylor; Rasmussen, Brobbey, Godts

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Ten Hag, Slot en meer!