Kraay Jr. onwijs kritisch op Bosz: 'Toptrainer onwaardig'

Kraay Jr. onwijs kritisch op Bosz: 'Toptrainer onwaardig'

Vandaag om 10:35

Hans Kraay Jr. vindt het schandalig dat Peter Bosz op tv openlijk onwijs kritisch is op Danny Makkelie. De ESPN-analist vindt het ‘toptrainer onwaardig’.

Bosz kreeg tijdens het duel met Sparta Rotterdam (2-1) een gele kaart van Makkelie vanwege heftig protesteren. De PSV-trainer was daarna openlijk openlijk kritisch op de arbiter. "Ik ben altijd boos op hem, ik vind het helemaal niks", zei Bosz onder meer over Makkelie. Bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN stelt Hans Kraay dat het gedrag van Bosz 'toptrainer onwaardig' is.

"Ik refereer naar de week van de scheidsrechter", begint Kraay Jr. "Vooral in het amateurvoetbal verdienen abiters meer krediet. En er is een enorm tekort, we mogen wel wat respectvoller zijn. Bosz, die het fantastisch doet, zegt eigenlijk dat Makkelie er niks van kan. Dat slaat helemaal nergens op en is totaal ongepast."

Mario Been verdedigt Bosz. "Je zit vol met emotie en dan kan je je weleens laten gaan. Dat mag je als scheidsrechter best aanvoelen."

Maar Hans Kraay wil hier niets van weten. "In je emotie kan je weleens een wegwerpgebaar maken, maar dit ging voor dertig seconden door. Je kan het soms niet met een scheidsrechter vinden, maar je kan niet zeggen dat Makkelie niks kan. Het is geen koekenbakker."