Steijn over trip naar Ibiza

Steijn over Ibiza-trip: 'Als je weet hoe het is om Ajax-trainer te zijn...'

22 oktober 2023 om 12:08
Laatste update: 22 oktober 2023 om 12:21

Maurice Steijn vindt de golf aan kritiek die ontstaan is na zijn trip naar Ibiza een beetje overtrokken. De Ajax-trainer kan zich niet vinden in de beeldvorming die ontstaan is en geeft aan wat de reden van zijn trip naar het Spaanse eiland is geweest. 

Ajax speelt zondagmiddag tegen FC Utrecht voor het eerst sinds 8 oktober weer een wedstrijd. In de tussentijd is Steijn een aantal dagen op Ibiza geweest, iets wat bij diverse Ajax-fans niet in goede aarde is gevallen. "Kijk, je bent 24/7 trainer van Ajax. Degenen die echt in mijn functie hebben gezeten, weten wat dat is", aldus Steijn voor de camera van ESPN. 

"In die interlandperiode, waarin er veertien dagen tussen twee wedstrijden zat, had ik van de 23 veldspelers er maar twee beschikbaar", vervolgt de trainer van de Amsterdammers. "Dus wij hebben in die eerste dagen, samen met Jong Ajax, waarvan ook veel spelers weg waren, getraind. Goed getraind. Daarna hebben we besloten om een aantal dagen vrij te geven, wat heel normaal is, bij bijna alle clubs. Daar heeft iedereen op zijn eigen manier invulling aan gegeven."

Steijn vertelt dat het niets uit moet maken vanaf welke locatie hij bepaalde werkzaamheden uitvoert. "Nogmaals, je bent 24/7 bezig. Of je nou in Scheveningen loopt, Den Haag of in Spanje, je bent bezig met Utrecht. Met de oude wedstrijden en met het volgen van je internationals." Met de ontstane beeldvorming kan Steijn dan ook niet zo veel. "Nee, dat snap ik niet. Als je echt weet wat het is om hoofdcoach te zijn van Ajax, dan weet je hoe het zit."