Derksen wijst aanvalsleider Ajax aan: 'Ik vind hem gewoon niet zo'n goede spits'

Derksen wijst aanvalsleider Ajax aan: 'Ik vind hem gewoon niet zo'n goede spits'

21 oktober om 22:27

Johan Derksen vindt Brian Brobbey 'niet zo'n goede spits'. Dat geeft de oud-voetballer aan in Vandaag Inside, waar ook René van der Gijp laat weten niet onder de indruk te zijn van de aanvaller van Ajax.

Derksen vindt het binnenhalen van Wout Weghorst een vreemde zet, maar stelt dat hij niet verbaasd zou zijn als de voormalig spits van onder meer AZ, VfL Wolfsburg en Manchester United de voorkeur gaat krijgen boven Brobbey. "Het is lachwekkend dat Ajax hem koopt, want hij heeft helemaal niet de capaciteiten van een echte Ajax-speler, maar hij dwingt het langzamerhand wel af. Brobbey faalt structureel."

Ook Van der Gijp is kritisch op Brobbey. "Wat we nu zien, is dat hij bijna altijd valt. Als hij schiet, dan valt hij." Derksen stelt vervolgens überhaupt niet onder de indruk te zijn van de aanvaller. "René, je mag het in Nederland niet zeggen, maar ik vind het gewoon niet zo’n goede spits." Van der Gijp vindt het veelzeggend dat RB Leipzig de Ajacied snel heeft laten gaan. "RB Leipzig heeft zo ongeveer de beste scouting ter wereld, met Olmo en noem ze allemaal maar op. Die hebben Brobbey toch gewogen en gezegd: jongens, verkoop hem weer."