Berghuis en Klaassen reizen niet mee met Ajax

Ajax laat tweetal thuis voor lange reis: 'Dan kan ik beter in Amsterdam trainen'

Vandaag om 07:44

Zowel Davy Klaassen als Steven Berghuis zal niet bij Ajax in het vliegtuig stappen voor de lange reis richting Azerbeidzjan voor het Europa League-duel met Qarabag, zo schrijft De Telegraaf. Laatstgenoemde wordt klaargestoomd voor de komende duels, terwijl Klaassen niet speelgerechtigd is.

Bij Ajax hoopt trainer Francesco Farioli weer te beschikken over Berghuis voor de competitieduels met Willem II (27 oktober), Feyenoord (30 oktober) en PSV (3 november). De lange reis van Schiphol via Turkije blijft voor de creatieveling en Klaassen bespaard. Het tweetal blijft achter in Amsterdam en zal niet meereizen met de spelersgroep.

Vanwege de lange trip, die in totaal bijna zeven uur duurt, en het tijdsverschil met Azerbeidzjan heeft Farioli ervoor gekozen om op dinsdag te vertrekken vanuit Amsterdam in plaats van woensdag. Tijdens het vorige Europese uitduel met Slavia Praag reisde Klaassen wel mee met de groep. "Nu blijf ik thuis", vertelde de middenvelder eerder. "Ook omdat er vrijdag niet in Baku wordt getraind. Dan kan ik beter in Amsterdam trainen."

Berghuis raakte eind augustus geblesseerd op een training, maar hij is inmiddels weer op de weg terug. "Ik hoop dat deze week een goede voor hem is. Steven reist niet met ons naar Baku", aldus Farioli. "Hij probeert hier de laatste stappen te zetten om klaar te zijn voor de volgende wedstrijd in de Eredivisie. Daarin hoop ik hem een paar minuten te kunnen geven."

Het duel tussen Qarabag en Ajax begint donderdagavond om 18.45 uur Nederlandse tijd. De Amsterdammers staan op vier punten uit twee duels, terwijl Qarabag nog op 0 punten staat.